Kinderen

Nieuw Formerum is een echte gezinscamping. Leuk voor kinderen en hun ouders. Wij onderscheiden ons van andere campings doordat we niet de hele dag door, gedurende de hele week, activiteiten hebben. Expres niet. Omdat wij denken dat de kinderen, al dan niet samen met hun ouders, zich prima zelf kunnen vermaken; spelletjes doen bij de tent of caravan of het eiland Terschelling verkennen. Ontdekken en ervaren wat je thuis misschien niet naast de deur hebt; bos, strand, zee, heide, schelpen, schone lucht. Vakantie is immers ook een moment om samen te zijn en tijd voor elkaar te hebben!

Voor de allerkleinsten

Omdat wij een gezinscamping zijn, hebben we voor de allerkleinsten (0 t/m 3 jaar) en hun ouders leuke dingen bedacht om het kamperen zo aangenaam mogelijk te maken. Om te beginnen kamperen kinderen t/m 3 jaar gratis. Daarnaast hebben wij in het voor- en naseizoen extra hoge Kortingen. Dus als je met je kleintjes in het voor- of najaar komt, ben je nóg voordeliger uit. Om te voorkomen dat je met allerlei extra dingen moet slepen, kun je bij ons een campingbedje en of een kinderstoeltje huren. Ook hebben wij, mocht het fris zijn, een keramisch kacheltje te huur om je tent of caravan lekker te verwarmen. Je kunt dit alles bij je aanvraag alvast reserveren. Geen spelletjes bij je? Bij de receptie kun je in ons mini-winkeltje terecht voor wat  leuke spelletjes, stiften, potloden, kleurboekjes, knuffeltjes etc.
Om het kamperen met je kleintje zo comfortabel mogelijk te maken, hebben we in de verwarmde sanitairgebouwen een aparte babyruimte met babybadje en aankleedkussen, kinderdouche op stahoogte, familiedouche, kinderwastafel en kindertoilet.

Recreatieteam

Kinderen van 1,5 t/m 12 jaar kunnen in het hoogseizoen onder begeleiding van ons recreatieteam leuke dingen ondernemen. Wat dacht je van knutselen, vliegers maken, pingpongen, vossenjacht in het bos, avondverhaal in het bostheater, op pad met de Waddenvereniging of jongleren met Alex?
We hebben daarom in het hoogseizoen van maandag t/m vrijdag gedurende 6 weken activiteiten speciaal voor onze kinderen onder begeleiding van ons recreatieteam. Iedere week maken wij een nieuw recreatieprogramma. Deze krijg je bij aankomst op de camping. Je kunt het programma ook bekijken op de verschillende informatiepunten op de camping.  Om je een indruk te geven, zie je hier voorbeelden van recreatieschema’s van week 2 en week 3 van de in totaal zes weken recreatiewerk.

Voor de oudere jeugd

Ook voor de oudere jeugd zijn er genoeg activiteiten buiten de camping te doen. Wat dacht je van paardrijden (aan het strand), surfen met Gossen, blokarten, fatbiken of droppings. Graag verwijzen we je naar de diverse eilanderbedrijven. Vraag naar de mogelijkheden bij de receptie. Een partijtje voetballen of volleyballen op de camping met vrienden kan natuurlijk altijd. We hebben de materialen in huis.

Voor het hele gezin

Ook voor het hele gezin hebben we leuke dingen; kampvuur (mits de grond niet te droog is), vampiertocht, viswedstrijd, foodtruck, filmhuisfilms van Peer en Walter in het bos, optredens van De Mannen van Hee, BBQ ‘en met de hele camping in het bostheater.

De Knoetboet

De Knoetboet is onze recreatieruimte waar de kinderen en onze gasten gebruik van kunnen maken: knutselen, pingpongen, te huur voor bruiloften, uitreiking van de viswedstrijd, uitwijkmogelijkheid bij activiteiten die in de open lucht gepland zijn. En het is een fijne ruimte om even te schuilen bij slechter weer.

Bostheater

Ons openluchttheater, in het bos, is heel bijzonder. Hier organiseren we bosspelen, optredens (de Mannen van Hee), openlucht films, theater (Oerol), bruiloften, etentjes in de openlucht en nog veel meer.

Speelweide

Onze duinspeelweide is een mooie open plek op de camping, waar kinderen kunnen spelen op de speeltoestellen (o.a. trampoline, schommels, kabelbaan), waar soms foodtrucks staan (Pasta aan Zee), waar we soms yoga hebben, waar gesport kan worden en nog veel meer. Op de speelweide staan ook banken waar je lekker in het zonnetje kan zitten, terwijl je kind(eren) aan het spelen zijn.

De Waddenvereniging

Elke zomer logeert de Waddenvereniging op Nieuw Formerum. Wij zijn blij met deze samenwerking. Want wie kan er beter vertellen over wat er in de wadden(zee) te zien en te vinden is dan de Waddenvereniging? Je bent welkom in hun expositietent op onze camping. Je kunt je daar opgeven voor excursies, vragen stellen en een kijkje nemen in de verschillende aquaria. Uniek is dat zij iedere week gratis excursies aanbieden speciaal voor onze kinderen. Kijk op ons recreatieschema wanneer er een excursie gepland staat en schrijf je in.

Zandbakken, volleybal, speelhuisje

Op veel kampeervelden (wel 10!) staan zandbakken (aangegeven met een ‘Z’ op de plattegrond) voor de kleintjes. Dat is handig want je kunt vanuit je luie stoel makkelijk toezicht houden, terwijl de kinderen heerlijk spelen en vriendjes maken. Ook hebben we volleybalnetten op sommige velden (B, G, I, K, T), waar volleyballiefhebbers zich kunnen uitleven. Een speelhuisje staat op veld M.

Leuke kinderactiviteiten rondom de camping

Rondom de camping is er ook van alles te doen voor kinderen:

  • Ponyrijden in de bak of in het bos (3 min. lopen).
  • Fietsverhuur van (kinder)fietsen, bakfietsen, tandems, aanhangfietsen etc. (5 min. lopen).
  • Speeltuin en midgetgolf (5 min. lopen).
  • IJsjes en frietjes (1 min. lopen)
  • In het bos spelen (1 min. lopen)
  • En niet te vergeten het strand (10 min. fietsen).

Faciliteiten

Tent huren

Tarieven

Vacatures