Wie zijn wij?

Nieuw Formerum is vroeger van Staatsbosbeheer geweest. Het was één van de grootste terreinen die ze toen hadden. Sinds 2000 zijn Wim en Deirdre den Brok de eigenaren.
Aan het Staatsbosbeheer karakter is er al die jaren weinig veranderd: geen toeters en bellen, geen café of restaurant, maar wel eenvoudige, groene recreatieactiviteiten voor de kinderen. Eenvoud, maar goed. Dat was lange tijd het motto. Toch gaan wij ook met onze tijd mee en dat is soms zoeken. Wat past binnen onze eigen identiteit en wat past bij de wensen van onze gasten? We houden nog steeds van eenvoud maar dan wel in een modern jasje. Daarbij vinden we gastvrijheid belangrijk. Wij zijn blij als onze gasten een fijne vakantie hebben. Dat we een steentje kunnen bijdragen aan mooie vakantieherinneringen. En we zijn blij als onze gasten graag terugkomen. Samen of met hun kinderen en later eventueel met hun kleinkinderen. Daar zijn we trots op.

Van Oud naar Nieuw Formerum

Onze camping bestaat al vanaf 1960. Eerst was het van Staatsbosbeheer en lag de camping, toen nog Oud Formerum geheten, in de duinen van Formerum. Toen dat niet meer mocht vanwege de bescherming van de natuur, is de camping verhuisd naar de binnenkant van de duinen, tegen het Formerumer bos aan. Op de plek waar de camping nog steeds ligt. Sindsdien heet het Nieuw Formerum. Daar beheerde Piter van der Veen met veel verve het terrein. Weet je het nog? De jongens- en de meisjesvelden? Streng gescheiden. En o wee, als je niet kon aantonen dat je getrouwd was, dan mocht je beslist niet samen in één tent. En douchen in de oude sanitaire gebouwen? Wat was het daar soms koud.

Overname camping

Staatsbosbeheer heeft haar 7 grootste kampeerterreinen verkocht in 1994. Waaronder ook Nieuw Formerum. Nieuw Formerum is toen een poosje in handen van het NIVON geweest. In 2000 heeft Wim den Brok de camping kunnen overnemen. Wim heeft samen met zijn team de camping stukje bij beetje opgeknapt. Elk jaar werd er iets vernieuwd. In 2010 is Wim, met zijn vrouw Deirdre en kinderen, verhuisd naar de vaste wal en hebben Kees en Adrienne de camping tot 2017 beheerd. Vanaf 2017 waren Melchior en Anette de nieuwe beheerders. En sinds 2020 zijn Bastiaan en Jeannette onze nieuwe gastheer en gastvrouw. Wim is samen met Deirdre nog steeds nauw betrokken bij Nieuw Formerum en zijn nog regelmatig te zien op de camping.

Proef de sfeer

Onze gastheer en gastvrouw

Faciliteiten

Ligging