Gezinnen met kinderen

Camping Nieuw Formerum is een gezinscamping. We hebben daarom in het hoogseizoen van maandag t/m vrijdag gedurende 6 weken activiteiten speciaal voor onze kinderen. Vanaf 3 tot zo’n 18 jaar. Sommige activiteiten zijn trouwens ook héél leuk voor de ouders. Zelfs zó leuk dat de ouders het soms leuker vinden dan de kinderen. Herkenbaar? Iedereen is toch immers nog een beetje kind?

Wij onderscheiden ons van andere campings doordat we niet de hele dag door, gedurende de hele week, activiteiten hebben. Expres niet. Omdat wij denken dat de kinderen, al dan niet samen met hun ouders, zich prima zelf kunnen vermaken; spelletjes doen bij de tent of caravan of het eiland Terschelling verkennen. Ontdekken en ervaren wat je thuis misschien niet naast de deur hebt; bos, strand, zee, schelpen, schone lucht. Vakantie is immers ook een moment om samen te zijn en tijd voor elkaar te hebben? Neemt natuurlijk niet weg dat het ook leuk is om met andere kinderen van de camping samen te spelen en onder begeleiding van ons leuke dingen te ondernemen. Wat dacht je van knutselen, vossenjacht in het bos doen, op pad met de Waddenvereniging of Staatsbosbeheer?

Ook voor de oudere jeugd hebben we outdoor activiteiten onder begeleiding van professionals. Een partijtje voetbal bijvoorbeeld, volleybal of basketbal met leeftijdgenoten kan natuurlijk altijd. We hebben de materialen in huis.

Ook voor het hele gezin hebben we leuke dingen; kampvuur, vampiertocht, viswedstrijd etc. Ons streven is om zo veel mogelijk eilander bedrijven te betrekken bij activiteiten die leuk zijn voor onze gasten. Dus geen kant en klaar recreatieteam, maar verschillende activiteiten die hétzij door ons zelf (al dan niet met hulp van onze gasten), hétzij door eilander bedrijven worden aangeboden. Ieder doet waar hij of zij goed in is. We proberen hiermee een zo gevarieerd mogelijk programma aan te bieden. Niet te veel en niet te weinig met kwalitatief goede, soms leerzame, groene, activiteiten. Dát is camping Nieuw Formerum.

De Knoetboet

De Knoetboet is onze recreatieruimte waar de kinderen en onze gasten gebruik van kunnen maken: knutselen, vertrekpunt van excursies (Waddenvereniging, Staatsbosbeheer), te huur voor bruiloften, uitreiking viswedstrijd, uitwijk-mogelijkheid bij activiteiten die in de open lucht gepland zijn (bostheater). En het is een fijne ruimte om even te schuilen bij slechter weer.

Vis gevangen in de zee? Naast de Knoetboet, uit het zicht, hebben we een speciale visschoonmaakplaats.

Bostheater

Ons openluchttheater, in het bos, is heel bijzonder. Hier organiseren we bosspelen, outdoor activiteiten, optredens (de Mannen van Hee), films (onder leiding van Peer), theater (Oerol), bruiloften en nog veel meer.

Speelweide

Onze duinspeelweide is een mooie open plek op de camping, waar kinderen kunnen spelen op de speeltoestellen, waar soms foodtrucks staan (de Pasta Keet), waar we gezamenlijk kunnen bbq-en en waar outdoor- en andere sportactiviteiten plaatsvinden.

Op de afzonderlijke velden staan hier en daar zandbakken (aangegeven met een ‘Z’ op de plattegrond) voor de kleintjes. Ook hebben we volleybalnetten op sommige velden (B, G, I, K, T), waar volleyballiefhebbers zich kunnen uitleven.

Online reserveren

Plattegrond

Route